Az első magyar hibrid ingatlanértékesítő startup

Hibrid ingatlanértékesítő startup: Magyarországon elsőként a teljes ingatlanközvetítési folyamatot digitalizálja egy magyar startup. Ennek köszönhetően az ingatlanközvetítőket helyettesítő tanácsadók kizárólag az ügyfelekkel foglalkoznak.

Egyre válogatósabbak az emberek az újépítésű ingatlanok vásárlásakor


Érzékenyebbé váltak az újépítésű ingatlanok után érdeklődők és egyre nagyobb jelentősége van, hogy milyen plusz szolgáltatásokat kapnak a pénzükért, mennyire lesz hosszú távon kifizetődő a befektetésük.

Ingatlanpiaci boom jöhet januártól

A kormány által belengetett új otthonteremtési kedvezmények a ma már meglévőket kiegészítve várhatóan jelentős kereslet- és áremelkedést eredményeznek majd jövőre az ingatlanpiacon.

Nem muszáj kivárni januárig az ingatlanvásárlással

A magyar kormány által bejelentett új otthonteremtési kedvezmények miatt még azok is kivárnak januárig az ingatlanvásárlással, akikre várhatóan nem is vonatkoznak majd az engedmények.

A beígért áfacsökkenés megduplázhatja a kínálatot az újlakás-piacon

Orbán Viktor miniszterelnök szerdai bejelentésének értelmében 2022. december 31-ig ismét visszahozza a kormányzat az 5 százalékos kedvezményes lakásáfát egy otthonteremtési program keretében.

Újra divatban a vályogházak

Néhány éve ismét reneszánszukat élik a vályogházak. Főleg a fiatalabb generáció érdeklődik az olcsó, környezettudatos, mégis tartós és egészséges otthonként ma is jól működő építési mód iránt.

A koronavírus-járvány miatt feltorlódott kereslet-kínálat miatt június-júliusban már a tavalyi szintet ütötte az ingatlanpiac Magyarországon.

Lassult az ingatlanpiac idén. A második negyedévben jelentősen, főként Budapesten csökkent az adásvételek száma. Az egész évet tekintve az ingatlanok iránti kereslet tavalyhoz képest 9 százalékkal, 2017-hez viszonyítva 7 százalékkal esett vissza - derül ki az ingatlan.com és a Takarék Index elemzéséből.

Várhatóan a vevők éve lesz 2020 az ingatlanpiacon - mondta Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági elemzője az M1 aktuális csatornán vasárnap.

A több éve tartó folyamatos kétszámjegyű növekedés az utóbbi hónapok során megtörni látszott. Országszerte több helyen is megtorpantak az átlagárak.

Ingatlanpiac

A gyenge nyár után visszanyerte erejét az ingatlanpiac! Szeptember után októberben is 13 ezer feletti tranzakciót bonyolítottak le.

Kínai ingatlanvásárlók

A főváros egyes belvárosi kerületeiben eléri a 26 százalékot a külföldi ingatlanvásárlók aránya, köztük a kínai vásárlók jelenléte országos és budapesti viszonylatban is kiemelkedő

Lakáshitel-piac

Tíz éve először 2018-ban lépte át a 100 ezret a folyósított lakáshitelek száma, a múlt évben összesen 108 ezer lakáshitelt engedélyeztek a bankok.

Összespórolni egy lakást?

Legalábbis a Takarék csoport legújabb kutatása szerint. Ahhoz, hogy egy fiatal fizetéséből lakást vegyen, Budapesten több mint kétszer annyi ideig, 8,5 évig kell dolgoznia észak-magyarországi társához képest, aki már 3,6 évnyi regionális átlagjövedelemből meg tud venni egy 60 négyzetméteres ingatlant.

1. oldal / 2