Minden egyes karácsony, születésnap, névnap, ballagás egy újabb fejtörés, legalábbis az ajándékozás része biztosan. Amikor még nem ismerünk valakit igazán jól, nem tudjuk, minek örülne, ha pedig túlságosan ismerjük az illetőt, akkor már talán kifogytunk az ötletekből. Bizonyos meglepetések azonban bármilyen alkalomhoz, bármilyen mennyiségben illenek. A következő pár sorban most a vászonképeket vesszük górcső alá. Velem tartasz?

Dizájn és lakberendezés

Az otthon építése, felújítása vagy átrendezése mindig különleges hangulatban telik, hiszen a saját életünkről, környezetünkről van szó. A lakberendezés világában nem csupán a nagyobb bútoroknak, a falak színének van fontos szerepe az ideális atmoszféra megteremtésében, hanem az olyan apróságoknak is, mint amilyenek például a vászonképek. A vaszonkep.hu művészi galériájában sok-sok ötlet képviselteti magát, így percek alatt megtalálhatjuk azt, amit keresünk.

Az utóbbi évek lakberendezési trendjei között a vászonképek ötletei is ott lapulnak. A szóló daraboktól kezdve a többrészes alkotásokig mind-mind kiemelik a teret, és nem is kell nagyon a pénztárcánkba nyúlnunk.

Milyen témákat dolgozhatunk fel?

Az, hogy mi kerüljön fel a vászonképre, teljes mértékben rajtunk áll, azonban néhány ötlet talán segíthet abban, hogy szárnyaljon a képzeletünk. Inspirálódhatunk az interneten, de számos gyártó weboldalán akadnak még ilyen képek.

Az absztrakt alkotások mellett híres festményeket egyaránt választhatunk. A modern festmények között szintén megtekinthetünk néhány kiemelkedően szép darabot. Aztán ott vannak a hazánk nevezetességeit bemutató képek, illetve a tájakat, városokat ábrázoló fotók is. A növény- és állatvilág fotói ugyancsak elég ütősek.

Az én személyes kedvencem a szürreális és a kortárs művészet. A szürreális világ mozzanatai képesek “megszólítani” az embert a csendben, míg a kortárs művészet élénk színei és nem éppen hétköznapi jeleneteit sem lehetséges felülmúlni.

Mi a helyzet a családi fotókkal?

Külön kategóriát érdemelnek a saját, családi fotók. A legszebb élmények megörökítése ma már könnyen megoldható. Egy kisbaba fotója, egy családi portré vagy egy esküvői kép valóban otthonossá varázsolja a lakást. Különféle méretek adottak, így a kisebb és a nagyobb vászonképek sem jelentenek akadályt a gyártók számára.

Nekünk csak annyit kell tennünk, hogy elküldjük a képet vagy képeket ellenőrzésre. Mi magunk is szerkeszthetjük őket, de ehhez sokszor kapunk segítséget. Miután ellenőrizték, elküldik nekünk az előnézetet, és a jóváhagyás után indul a munka. A családi képeket egyébként viszontláthatjuk még kollázs vagy mozaik formájában is, azonban nekünk kell eldönteni, melyik a legszimpatikusabb megoldás számunkra.