Valójában az teljesen mindegy, hogy milyen felújítási, illetve építkezéssel, építéssel kapcsolatos feladatot szeretnénk megvalósítani, az teljesen biztos, hogy a rögzítés olyan része lesz, amely nélkül nem lehetünk elégedettek a végeredménnyel.

Kompatibilitás és rögzítés szakszerűen

Amikor egy elképzelésünket szeretnénk megvalósítani, a létrehozás mikéntje alapvető kérdés, ahogy építési kivitelezés kapcsán, legyen az egy álmennyezet, válaszfal vagy térelválasztó, egyáltalán nem mindegy, hogy milyen alapanyagokkal és rögzítőelemekkel dolgozunk.

A Józan Kft. rögzítőelemei, valamint a náluk elérhető alapanyagok, legyen szó hőszigetelésről vagy éppen gipszkarton rendszerekről, egyszerre kínálják az elérhető árat és a magas színvonalat, hiszen éppen ennek biztosítását tűzték ki zászlajukra.

Milyen választási opciók vannak a rögzítés terén?

A válasz egyáltalán nem egyszerű, hiszen a kérdés alapvetően az, hogy mit és hogyan szeretnénk megvalósítani. A rögzítés mikéntje pedig mindig attól függ, hogy milyen anyagokat és milyen módon szeretnénk felhasználni.

Miért jó a gipszkarton?

A gipszkartont többféleképpen alkalmazhatjuk, hiszen egy sokoldalúan felhasználható alapanyagról van szó. Készülhet belőle többek között álmennyezet, esztétikusan kialakított LED világításhoz is felhasználhatjuk, ahogy válaszfalak, térelválasztók, polcok vagy akár burkolások is készülhetnek az alkalmazásukkal.

Ez természetesen azt is jelenti, hogy a rögzítés is ennek megfelelően kell, hogy változzon. A gipszkarton rendszerekhez pontosan ezért választhatunk különböző profilokat, amelyekkel gyakorlatilag bármilyen elképzelésünk szabadon megvalósítható.

Emellett nem feledkezhetünk meg azokról a rögzítőelemekről sem, amelyekkel a konkrét rögzítés megvalósul. Ez attól függően, hogy mivel dolgozunk, például fával, fémmel vagy éppen gipszkartonnal, mindig az anyagtól függően változni fog.

Ebben az esetben is nagyon fontos nemcsak az, hogy milyen csavarról, tipliről beszélünk, illetve hogy ezekhez milyen bitfejek vagy éppen fúrószárak szükségesek, hanem azt sem feledhetjük, hogy éppen olyan jelentőséget képvisel a megfelelő választás és persze a minőség is, mint például a helyesen megválasztott és színvonalas alapanyag esetében.

A gipszkarton rögzítése

Az akár nedves helyiségekben is alkalmazható gipszkarton kiválasztása során - amelyet természetesen az adott lap tulajdonságai mentén kell megválasztani, s eszerint lehet normál, tűzgátló, hanggátló, impregnált vagy kombinált típusú - arról is döntenünk kell, hogy éppen milyen elképzelésünket szeretnénk kivitelezni vele.

Például az acél beütőék megfelel az álmennyezetet tartó szemes függesztőhuzal teherhordó vasbeton födémszerkezetbe történő rögzítésére, míg a beütőékes dübel a lábazati kezdősín vagy gipszkartonfal, illetve mennyezetszegély rögzítésére lesz a jó döntés.