A hőszigetelési rendszereknek, valamint a nyílászárók korszerűsítésének köszönhetően egyre jobb hatásfokkal zárjuk el az épületeket a külső tényezőktől.

Ez a gyakorlatban annyit tesz, hogy a levegő is nehezebben jut be a lakótérbe, így nehézkesen valósulhat meg a légcsere. Mivel se bejutni, se kijutni nem tud az elhasználódott levegő, így egyre fontosabbá válik az, hogy valamilyen energiatakarékos módon oldjuk meg otthonunk szellőzését.

Alkalmazd te is a szellőztetéshez a legkorszerűbb épületgépészeti megoldásokat!

Szellőző shop szellőztetői között megtalálhatsz minden olyan eszközt, amire szükséged lehet egy energiatakarékos rendszer kialakításához. Amennyiben egy új építési projektről van szó, mindenképpen gondold át a hővisszanyerő szellőztető készülékek beépítését!

Egyrészt azért, mert az új szabályozások is megkövetelik ennek a használatát, másrészről pedig ez ideális megoldást jelenthet számodra. Egy ilyen rendszer segítségével úgy tarthatod optimális szinten a fűtés számládat, hogy közben megvalósíthatod az energiatakarékos szellőztetést.

Tudtad, hogy a klasszikus szellőztetésnek számos hátulütője is van? Például az, hogy miközben kitárod az ablakokat, lehűtöd a beltér levegőjét is, így ez a fűtés költségein azonnal meglátszik. Ráadásul az a levegőcsere, ami néhány perc alatt végbemegy, körülbelül ennyi ideig is tart, ugyanis a szoba levegője gyorsan visszaáll arra a beltéri levegőminőségre, mint a szellőztetés előtti szint volt.

Miért fontos szellőztetni?

Mindenki szeretne egy egészséges otthonban élni, és ehhez hozzájárul az is, hogy megfelelő minőségű levegőt használunk. Ahhoz, hogy az elhasználódott levegő helyére frisset juttassunk, mindenképpen szükséges valamilyen fajta módszerrel szellőztetni. A rossz levegő hosszú távon betegségeket is okozhat. Ezért fontos egyrészt az egészség megőrzésében, másrészt annak visszanyerésében.

A megfelelő életminőséghez ma már ez hozzátartozik. Ahhoz, hogy mindig nyomon követhesd az aktuális állapotot, ma már számos szenzor áll a segítségedre. Ilyenekkel ellenőrizhető például a levegő relatív páratartalma is. Ezzel pedig megelőzheted az olyan jelentős problémák kialakulását, mint a penész megjelenése, ami hosszú távon rengeteg légúti megbetegedéshez is vezethet.

Alkalmazd az energiatakarékos szellőztetést

A mai kor építészetében nagyon fontos szempont, hogy energiahatékony épületeket hozzunk létre. Ebből a szemszögből vizsgálva ezt a szektort elmondhatjuk, hogy óriási fejlődésen mentünk keresztül. Hiszen szinte légmentesen lezárható ingatlanokat tudunk építeni, viszont ennek megvannak a hátulütői is.

A szellőztetés már nem kivitelezhető azokkal a klasszikus ablaknyitós módszerekkel, amiket korábban megszoktunk. Azonban nagyon fontos, hogy megteremtsük a megfelelő levegőminőséget, ehhez pedig a gépi szellőztetést kell segítségül hívni. Ezáltal egyszerűen megvalósíthatjuk azt a levegőminőséget, amit az általunk megadott paraméterek alapján a rendszer biztosítani fog.