Az elektromos fűtés minden olyan rendszert magába foglalhat, amely az otthon fűtéséhez fő energiaforrásként villamos energiát használ.

Ez a kategória sokféle fűtést lefed, de a legtöbb ember számára elektromos kazánokat vagy padlófűtést jelent.

A villamos energia egyre inkább alacsony szén-dioxid-kibocsátású fűtési formává válik. Idővel egyre több megújuló forrás, például szél- és napenergia csatlakozik az elektromos hálózathoz, felváltva a meglévő gáz- és szénerőműveket.

Bár jelenleg még költségesebb a gázhoz és más fosszilis tüzelőanyagokhoz képest, a jövőben arra számíthatunk, hogy a villamos energia szén-dioxid-kibocsátása tovább csökken. Jelenleg lakásokban, bérelt ingatlanokban, illetve hálózati gázcsatlakozás nélküli lakásokban gyakoribb az elektromos fűtés - írja a https://www.futofolia.hu/elektromos-futes/ oldal.

Karbantartás

Az elektromos fűtési rendszerek általában nem igényelnek sok karbantartást. Az olyan berendezéseket, mint a panelfűtők és a tárolófűtők, elegendő mintegy ötévente ellenőrizni a biztonság szempontjából

- mondja Tóth Tamás, a Magyar Országos Elektromos Fűtés Szövetség elnöke.

Sokféle elektromos fűtési rendszer és berendezés létezik. Ha megérti, hogyan kell ezeket hatékonyan használni, pénzt takaríthat meg fűtésszámláján.

Ha a lehető legnagyobb mértékben szeretné csökkenteni üzemeltetési költségeit és károsanyag-kibocsátását, akkor megfontolandó lehet hőszivattyúra vagy biomassza kazánra váltani. Ha még nem áll készen erre a változtatásra, érdemes lehet modern, hatékony tárolófűtőket beszereznie a számlák és a károsanyag-kibocsátás alacsonyan tartása érdekében.

Melyik elektromos fűtési rendszer a megfelelő számomra?

A legjobb fűtési rendszer az lesz, amely megfelel otthonának és költségvetésének. A közvetlen elektromos fűtés beépítése olcsó, mivel nem igényel radiátorokat vagy csőhálózatot, azonban általában drágább az üzemeltetése, mint a többi fűtési formáé.Ha azonban nagyon jól szigetelt vagy kicsi ingatlanban él, akkor ez nem feltétlenül érinti Önt.

A jól szabályozható fűtési rendszerrel ellátott, szigetelt ház segít csökkenteni a fűtés költségeit, bármilyen fűtési formát is használ.

Szakember keresése

Javasoljuk, hogy minden új elektromos fűtési rendszerre legalább három szerelőtől kérjen árajánlatot. Győződjön meg arról, hogy ismerik az aktuális villanyóra és tarifa adatait. Legyen óvatos az olyan értékesítési technikákkal, mint a magas árak nagy engedményekkel, illetve, ha a kedvezmények csak akkor érhetők el, ha a helyszínen aláírja a szerződést.

Javaslom, hogy keressen egy szakmai szövetségnél bejegyzett szerelőt. A szakmai szövetség tagjai követik a szövetség előírásait annak érdekében, hogy jó minőségű szolgáltatást nyújtsanak

- zárja Tóth Tamás.