Lassan nincsen ember a Földön, aki ne ismerné a híres sneakereket gyártó márkákat.

Ha megkérdezünk valakit, hogy mennyire gondolja stílusosnak ezeket a darabokat, akkor kortól és nemtől függetlenül különböző válaszokat kapunk. Sokan összekeverik a szezont a fazonnal és a sneakerek kapcsán azonnal egy márka jut az eszükbe, pedig kényelmes cipőt többen is készítenek. Lássuk, hogy mitől ennyire népszerűek!

Hogyan indult a sneaker sztorija?

Az első igazán kényelmes talppal ellátott darabok még a kilencvenes évek elején jelentek meg a köztudatban. A sztori 1992-ben indult el Kaliforniából, amikor a híres márkát alapító úriember megalkotta az első ilyen lábbelit. Szerencséjére értett a marketinghez is, így jelentős szerepe volt abban, hogy a fiatalos és csinos darabok azonnal meghódították a világot.

Borgo.hu Skechers cipői között nemcsak sportos változatokat, hanem bizony utcai sneakereket is találni. A tervezők ugyanis azokra is gondoltak, akik szeretnek divatosak lenni, azonban nem igazán sportolnak. Kényelmes cipőre azonban mindenkinek szüksége van, így nem volt kérdés, hogy mindegyikből készülnek különleges darabok.

Sportcipők vagy utcai sneakerek

A kilencvenes években nem is vol kérdés, hogy a sneakerek már hatalmas szerepet játszottak abban, hogy a cipőpiac felfelé íveljen. A legtöbb fiatal azonnal akarta az újdonságokat, legyen szó egyszerűbb vagy éppen különlegesebb verzióról.. A divatos lábbelik részei voltak az utcai viseletnek, a hétköznapi szetteknek, és ez a mai napig változatlanul így van.

Mivel azonban a piacon jelenlévő nagyobb márkák nagy része csak sportcipővel foglalkozott, így a Skechers felismerte a piaci rést, és olyan tinédzsereknek is elkezdett kiegészítőket készíteni, akik nem sportoltak. Az utcai sneakerek, de főként a női változatokból nem igazán volt nagy a választék, amit a márka azonnal meglovagolt.

Sneakerek hölgyek számára

A gyártó mindig figyelt arra, hogy a cipők kényelmesek és jól viselhetőek legyenek. A lábbelik megjelenése azonban megosztotta az embereket. Hiába gondolják egyesek, hogy a márka menőnek számít, hiszen nem mindenki van oda ezért a stílusért. Azonban a sneakerheadek, azaz a sneakergyűjtők világában garantáltan mindenki imádja őket, aki szereti és követi a divatot. Ez annak is köszönhető, hogy a gyártó folyamatosan ontotta magából az újabbnál-újabb típusokat, cipőket és szandikat, így nem volt megállás, mindenki akarta az újdonságokat.

Anno még Britney Spears lábán láthattuk először a csillogó-villogó Energy szériát, amit 2019-ben retro darabként hoztak vissza a kínálatba. Ez a verzió azonban a Távol-Keleten lett igazán népszerű, főként a K-Pop előadók, illetve rajongók között. Persze emellett számos fiatal szívesen viselte a  legkülönlegesebb sneakereket is.

A Skechers sztorija tehát nem ért véget, hiszen minden évszakban előrukkolnak valami sportossal, valami divatossal. Idén sem lehet panasz a kínálatra, hiszen már javában kaphatóak a nyári modellek.