Milyen funkciót töltenek be a közvetítőközegek és a hozzájuk alkalmazható tisztítóközegek a klíma, a fűtési rendszerek vagy akár a napelemes rendszerek esetében? Milyen típusok beszerzéséhez adottak egyáltalán a lehetőségek?

A cikkben ezeken a kérdéseken keresztül igyekszünk megvilágítani azt, amit a tisztító- és közvetítőközegek hasznosítása jelenthet.

Milyen célt hivatottak szolgálni az úgynevezett tisztítóközegek?

Hasznosításuk meglehetősen speciális. A lényege az, hogy közvetítőközeges rendszerek tisztítását segítsék elő kellő hatékonysággal. Lehetőség szerint még azelőtt, hogy az új közvetítőközeg betöltése megtörténne.

Fontos tudni azt is, hogy többféle típus állhat rendelkezésre. Közülük az alapján javasolt választani, hogy milyen rendszerhez tervezzük a használatot. Ugyanakkor típustól függetlenül közös sajátosság a különféle szennyeződések, illetve hatásfokot csökkentő elemek eltávolítása.

Érdemes külön is megnézni, hogy milyen hozzáadott értékkel bírhatnak a speciális közvetítőközegek zavartalan funkcionalitását tekintve.

Klíma és vizes rendszereknél a következők segítenek

Amennyiben klíma- és hűtőberendezések környezetében történik a hasznosítás, úgy a közvetítőközeget a rendszeres tisztítás, fertőtlenítés, szagtalanítás céljából lehet alkalmazni. Azzal együtt, hogy segíthet megakadályozni a gombák és baktériumok nemkívánatos megtelepedését a keringető csövekben, valamint a hőcserélőkben.

A vizes rendszereknél alkalmazott közegek esetében némileg máshogy néz ki a hasznosulás. Abban az esetben sokkal inkább a vízkő és az oxidáció eltávolítása az alkalmazás célja.

Ami egyben többletlehetőséget biztosít, az az, ha a Webkazán webáruház közvetítőközeg kínálatának a hasznosítását fontolgatjuk. Pláne annak fényében, hogy ezzel még nem is értünk a felsorolás végére.

A napenergiás rendszereknél is kiemelt szerepe lehet

Amennyiben a használat napelemes rendszereknél történik, úgy a tisztítóközegek feladata a kátránymentesítés, hathatós megoldást biztosítva arra a jelenségre, hogy a közvetítőközeg lebomlásából lerakódások tudnak keletkezni.

Viszont a beszerzésével és célzott használatával ezek a lerakódások, illetve a belőlük keletkező dugulások eredményesen feloldhatók. Ami nem egy elhanyagolható tényező annak érdekében, hogy sikerüljön helyreállítani a keringést.

Sőt, igény szerint akár a speciálisan növényi alapú anyagokból készült termékek beszerzéséhez is adottak a lehetőségek. Azzal a nem éppen elhanyagolható tényezővel, hogy az alkalmazásuk a légköri és talajszennyezés veszélyét markánsan csökkentik.