Horvátország egy gyönyörű és egyben baráti árú utazási cél, így nem csoda, hogy rengeteg magyarországi lakos tervez odamenni vakációzni.

Viszont pontosan ezért kicsit nehéz is megtalálni a számunkra tökéletes szállást, főleg, ha azt vízpart közelében akarjuk tudni, a dolgunk pedig még nehezebb lesz, ha nyári szezonban akarunk menni.

Úgyhogy, mit tudunk tenni azért, hogy a lehető legjobb legyen a nyaralásunk Horvátországban a szállásunk szempontjából?

Kérdezzük meg barátainkat!

Amennyiben van a baráti körünkben pár befektető, vagy olyan illető aki ingatlankeresdkedelemmel foglalkozik, akkor jó eséllyel fogunk találni valakit, akinek tulajdonában van egy lakás, vagy ház Horvátországban. Mindenesetre érdemes legalább körbekérdeznünk, hiszen kapcsolatok alapján könnyebben találhatunk szállást.

Ha ingatlantulajdonos ismerősünk nincs is, akkor is megtudhatunk egy-két darab információt, tippeket kaphatunk jó szálláshelyekre. Ez főleg akkor fontos, ha szeretünk mások személyes élményeire támaszkodni.

Olvassunk online tájékoztatókat helységekről

Nem szükséges mindenáron egy nagyon népszerű turisztikai helyet megcéloznunk, ha főként csak pihenni megyünk. Ilyen esetben elkerülhetjük a nagyvárosokat és a magas árakat. Érdemes egy térképen végignézni a tengerpartot és az alapján keresni egy helységet, ahol vannak elérhető szálláshelyek, viszont nem túl sok a látványosság.

Ha online olvasgatunk ilyen helyekről, akkor rengeteg tippet is kaphatunk arról, hogy milyen felfedezetlen helyekre érdemes ellátogatni, amik még egyáltalán nem népszerűek, viszont annál inkább ideális úticélok. Az ilyeneknél általában gyönyörű vízpartok találhatók, kevés szemét és általában kellemes hangulat. Ennek egyetlen hátulütője van, ha turisztikailag nem forgalmas helyre megyünk akkor annál kevesebb esély van arra, hogy angolul vagy németül meg fogjuk tudni értetni magunkat, így érdemes teljesen felkészülni mielőtt elindulunk, ha egy ilyen helyet választunk.

Használjuk a szallas.hu-t

Ha nem tájékoztatókon és keresőmotorokon keresztül próbáljuk megtalálni a tökéletes szállást akkor számolnunk kell azzal, hogy rengeteg felesleges információt is találunk. Ez főleg azért igaz, mivel Horvátországban rengeteg opciónk van. Elsőre talán nem is gondolná az ember, hogy milyen sok horvátországi szállás közül lehet válogatni. Ezért, ha az előző két módszerrel nem találunk megfelelő szállást, akkor mindenképpen érdemes egy olyan weboldalt használni, ami kifejezetten ilyen helyzetekre szakosodott. Mint például a szallas.hu-t.

Itt megtalálhatunk rengeteg hotelt, apartmant és sok egyéb szállóhelyet egy oldalon, így sokkal kevesebbet kell keresgélnünk. Emellett sok beállítás is van a webhelyen, ami alapján leszűkíthetjük a keresést és az igényeinknek megfelelően kereshetünk. Ez főleg kisgyermekeseknek könnyíti meg a dolgát, illetve korlátozott mozgásképességű személyeknek, akiknek némileg több dologra van szükségük egy szállásból.