Előfordult már önnel, hogy elkeveredtek a lakás eladásakor szükséges papírok, mert nem voltak rendszerezve? Tapasztalt már olyat, hogy a költözés során eltűntek az egyes bútorok elemei? Az ehhez hasonló kellemetlenségek elkerülésére mutatunk egy megoldást, aminek segítségével rengeteg időt és energiát tud megspórolni.

Mire jó egy címkenyomtató?

A címkenyomtató segítségével egyszerűen és gyorsan tudunk címkéket nyomtatni, így nem kell kézzel írott címkéket használni.

De hogy mi az előnye a nyomtatott címkéknek?

Az írott címkével ellentétben – amely sokszor olvashatatlan, elkenődik rajta a tinta – a nyomtatott címke egységes, mindenki számára olvasható és gyorsabban elkészül. A címkenyomtató segítségével gyorsabban tudunk címkét gyártani, ráadásul olvashatóbbak is lesznek, így megkönnyítve a felcímkézett tárgyak azonosítását.

A nyomtatott címke előnyei:

  • gyorsan elkészül
  • könnyen olvasható
  • strapabíró

A címkenyomtatókat elsősorban a logisztikában és a kereskedelemben használják, de kisebb vállalkozások vagy akár otthoni körülmények között is hasznos lehet.

És hogy jön a képbe az ingatlanpiac?

Milyen problémák adódhatnak ingatlan eladásakor?

Egy lakás vagy ház eladása sok munkát és odafigyelést igényel, így érdemes minden segítséget igénybe venni. Egy címkenyomtató több szempontból is hasznos lehet, ha ingatlaneladásról van szó.

1. A dokumentumok tárolása

Egy ingatlan eladása vagy vétele során rengeteg dokumentum születik, melyeket érdemes rendezetten tartani.

Az ingatlanok értékesítésével foglalkozó vállalkozások számára az irodai munkát nagymértékben megkönnyítheti egy címkenyomtató.

Az egyes ügyfelek, ingatlanok dokumentumai egy jól működő irodában dossziékba vagy mappákba van rendezve. Ezeknek a dossziéknak,, illetve az egyes dokumentumoknak a felcímkézése gördülékenyebbé teszi a velük való munkát.

Emellett pedig a mappák tárolására használt polc vagy szekrény felcímkézésére is használható a címkenyomtató. Ez különösen akkor lehet fontos, ha nagyobb mennyiségű mappa található az irodában.Ilyenkor ugyanis célszerű egy rendszert kialakítani ezek tárolására, hogy könnyebb legyen megtalálni a szükséges dokumentumokat.

De nem csak egy irodában lehet hasznos a címkenyomtató.

2. A bútorok címkézése költözéskor

Távolodjunk el egy kicsit az irodától, és nézzünk körül akár a saját lakásunkban.

Ha eladtuk a lakásunkat, de a bútorainkat szeretnénk magunkkal vinni az új lakásba, egy asztali, vagy akár hordozható címkenyomtató hatalmas segítséget nyújthat.

A bútorok szétszerelése során gyakran előfordul, hogy a költözés után az összeszerelés nem, vagy csak nehézkesen sikerül. Ezt elkerülendő, az egyes elemeket (bútorlapok, csavarok, szegecsek) célszerű  megjelölni, hogy az összerakás könnyebb legyen.

A jelölésre pedig kitűnő alternatíva egy címkenyomtató, hiszen így gyorsan nyomtathatunk címkéket az egyes elemekhez, rajtuk a szükséges információkkal, hogy melyik bútorhoz tartoznak. Így a költözés során nem kell arra külön figyelni, hogy egy bútor elemei egy helyre kerüljenek a szállítás során a teherautón, így jobban ki lehet használn ia rendelkezésre álló helyet.

Emellett pedig a költözés során a dobozok felcímkézésére is használható a címkenyotmató. Egy nagyobb címkére tételesen fel lehet vezetni, hogy az adott dobozba milyen tárgyak kerültek. (Ezt sokan elfelejtik költözés során, pedig így rengeteg időt és energiát lehet spórolni az amúgy is fárasztó pakolás során.)

És milyen címkenyomtatót éri meg beszerezni?

Milyen címkenyomtatót érdemes választani?

A címkenyomtatókat 3 kategóriába soroljuk, amelyek a felhasználhatóság és a teljesítmény tekintetében különböznek egymástól.

A címkenyomtatók fajtái:

  • Asztali címkenyomtató - folyamatos használathoz, kis mennyiségű címke nyomtatásához
  • Kereskedelmi vagy ipari címkenyomtató - folyamatos, nagy mennyiségű címke nyomtatásához
  • Hordozható címkenyomtató - kisebb mennyiségű címke nyomtatására, nagy területen működő raktárakban vagy üzletekben ajánlott

 

Az cikkben említett felhasználási területekhez az asztali, illetve a hordozható címkenyomtató kitűnő opció lehet. Az ipari kivitelezésű címkenyomtató felesleges, hiszen az napi több tízezer címke nyomtatása esetén ajánlott.

A hordozható címkenyomtató egyik nagy előnye, hogy akár több helyiségben is tudjuk használni, így nincs szükség minden irodában beüzemelni egyet. Ezek a nyomtatók általában WiFi-n vagy Bluetooth-on keresztül csatlakoznak a hálózatra, így viszonylag nagy távolságokat képesek áthidalni – főleg a WiFi-porttal rendelkező modellek.

Fontos a megfelelő etikett címke kiválasztása

A címkenyomtató kiválasztásánál figyelmet kell fordítani arra is, hogy milyen anyagú és méretű címkék nyomtatására lesz szükségünk.

Az etikett címkék között találunk hagyományos, papírból készült címkéket is, de vannak hőálló vagy akár vegyszer- és vízálló címkék is.

Az irodákban és a bútorok címkézése során az egyszerűbb, thermo címke is jó szolgálatot nyújthat. Ha azonban kültéri bútorokról van szó, vagy hosszabb ideig lesznek kültéren tárolva a bútorelemek, akkor akár a műanyag címke is szóba jöhet.

A jól megválasztott segédeszközök tehát hasznos segítséget nyújthatnak a költözködés illetve az ingatlanokkal foglalkozó vállalkozások esetében is.