Amikor beköszönt a meleg, egyszerre sokkal nagyobb kedvet érzünk arra, hogy több időt töltsünk a barátainkkal, társaságban, s ezeknek az összejöveteleknek gyakran kedvelt összetevője egy-egy finom ital is.

A hőmérő higanyszálának emelkedésével azonban egyre kevésbé vágyunk a testes, markáns ízekre, így előszeretettel keresünk olyan ízeket, amelyek lágyabbak és nem nehezítenek el.

A sokszínű likőr tökéletes választás lehet!

Prémium Italnagykereskedés Online likőrjeinek széles és izgalmas kínálatát megtekintve azonnal megértjük, hogy miért olyan sokszínű ez az ital. Nagyon sokféle márka és rengeteg különböző, egyedi ízvilág található meg ebben a kategóriában, éppen emiatt gyakorlatilag lehetetlen, hogy ne találjunk közöttük kedvünkre valót.

Exkluzivitás és elegancia

Ami miatt még annyira szerethetőek ezek a nedűk, az az, hogy különlegesek és eleve jellemzi őket egy sajátos elegancia. Kiváló hozzávalókból készítették őket, ráadásul egyedi receptúrák alapján, így aztán mindegyik palack valódi színvonalat garantál, méghozzá különleges, páratlan ízvilág mellett. Az egészen biztos, hogy ha jól választunk, akkor nem fogunk csalódni.

Mit érdemes tudni a likőrökről?

Az elkészítésük némileg hasonló, és igencsak nagy gyakorisággal tartalmaznak olyan hozzávalókat a folyamat közben, mint a gyümölcs vagy a különböző fűszerek, no meg a cukor. Az ízvilág – ahogy azt már említettük – igencsak változatos: az általánosan ismert fajtákon felül, mint amilyen a kávélikőr vagy a tojáslikőr, még számtalan egyéb ízt is találunk a palettán, mint amilyen például a csokis vagy a gyümölcsös változat.

Igazán izgalmas lehet többféle likőrt is megkóstolni, amennyiben lehetőség van rá, s akár ugyanúgy rendezhetünk nekik értékelést, ahogy azt a borkóstoláson szokták. Remek szórakozás lehet akár egy kerti partit is ilyen tematikára felfűzni, biztosan nagy mókázás és sok nevetés kíséri majd az eseményt, miközben mindenki kiválaszthatja a kedvencét, és az egyéni ítéleteket összegezve még győztest is hirdethettek.

Amit a származás kapcsán tudni érdemes…

Sokféle származási helyük lehet a likőröknek, hiszen szinte mindenhol ismerik és készítik is valamelyik típusát. A spanyoloknál például a narancsos változatok népszerűek, a franciák a krémlikőrökért rajonganak, az olaszok pedig sosem mondanának nemet egy jó amarettóra. “Ahány ház, annyi szokás.” – tartja a mondás, és aligha találunk olyan példát, amire jobban igaz, mint a likőrökre, amelyből úgy tűnik, minden nemzetnek megvan a maga kedvence.

Abban azonban többnyire egyetérthetünk, hogy ez egy olyan ital, amit desszertekhez vagy étkezés után ildomos leginkább fogyasztani. Ha nem így tennénk, a magas cukortartalom következményeként könnyen előfordulhatna az is, hogy teljesen elvenné az étvágyunkat. Próbáljunk ki többféle változatot, és találjunk rá a saját kedvencünkre. Ne feledjük, koktélt is készíthetünk belőle! Irány a kereső, találjunk hozzá egy remek receptet!