Napjainkban az elvárásaink igencsak megnőttek abban a tekintetben, hogy mekkora tisztaságban szeretnénk élni. Szerencsére ezekhez igazodva egyre több olyan háztartási készülék is létezik, amelyek képesek hatékonyan segédkezet nyújtani ebben.

Önállóan is képesek elvégezni a munkát

Persze nem minden gép képes erre, de irányítás, beprogramozás tekintetében bizony hatalmas fejlődésnek lehettünk szemtanúi az utóbbi időszakban, így már azon se lepődünk meg, ha távolról is tudjuk irányítani például a mosógépet vagy a sütőt.

Az önálló takarítás élményét pedig abszolút átélhetjük például az Alphafüles webáruház robotporszívói esetében, hiszen anélkül varázsolja patyolattisztára a felületeket, hogy nekünk ehhez különösebben meg kellene erőltetnünk magunkat.

Sőt, ha azt szeretnénk, hogy a munkát akkor végezze el, amikor mi nem tartózkodunk otthon, annak sincs semmi akadálya, hiszen wifin keresztül is irányíthatjuk a készüléket.

A teljesítmény nagyon fontos

Ám egy Klinsmann Alpha robotporszívóval ezen a területen sem kell kompromisszumokat kötnünk. A 2000 mAh kapacitással bíró akkumulátor lehetővé teszi azt, hogy akár 180 percen keresztül végezze az eszköz a feladatát, ez pedig azt jelenti számunkra, hogy egyetlen feltöltéssel az egész lakást képes ragyogóvá varázsolni.

Nedves tisztítást is szeretnénk?

Ez egy olyan kérdés, amire már a vásárlás előtt jó, ha tudjuk a választ. Egy olyan robotporszívó, amely a száraz takarítás mellett erre is képes, sokkal nagyobb hatékonysággal fogja tudni tisztává varázsolni a felületeket.

A felmosás funkcióval ugyanis valóban minden makacs szennyeződésnek és még a legapróbb porszemeknek is búcsút inthetünk. Azaz nem fogunk azzal sem szembesülni, hogy csak felébe-harmadába lett elvégezve a takarítás, így nekünk magunknak kell megoldani azt, hogy megszabaduljunk minden folttól, kosztól, ami bántja egyébként a szemünket.

Milyen egyéb funkciók támogatják még az eredményes tisztítást?

Ha a robotporszívónk többféle takarítási módot is ismer, mint amilyen például az automata vagy pásztázó üzemmód, spot, avagy spirális takarítás, amikor belülről kifelé halad a szerkezet, valamint az edge, azaz fal mellett való szoros haladás és tisztítás, akkor gyakorlatilag nem maradhat semmi hiba a takarítást követően.

Programozzunk pontosan!

Az automatikus töltéssel a porszívó mindig készen áll majd a munkavégzésre. Miután befejezte a teljes lakás tisztítását, illetve ha lemerült a feladat végzése közben, magától visszatalál a töltőállomásra, amire csatlakozva azonnal el is kezdi az újabb töltést.

Ezzel a funkcióval bátran használhatjuk azt a lehetőséget, hogy meghatározzuk, mely napokon, illetve milyen időszakokban végezze el a készülék a takarítást. Mivel akkor sem kell arra hazatérnünk, hogy a robotporszívó lemerült a munka közben, így biztosak lehetünk abban, hogy valóban teljes takarítást fog elvégezni anélkül, hogy külön be kellene avatkoznunk ehhez a működésébe.