A fiatalabb generációk szinte beleszülettek abba, hogy mindent az internetről vásárolnak, számukra teljesen természetes és bele se gondolnak abba, hogy ez régen lehetett másként is. Érdekes, hogy a vásárlás kényelmét vajon ez a korosztály mennyire érzékeli, hiszen igazán azok számára nagy a kontraszt, akik már jó néhány évet, évtizedet töltöttek bevásárlással, mindenféle árucikk személyes beszerzésével.

Széles körű online kínálat

Az online vásárlás kényelme igazán akkor érzékelhető, amikor egyszerre kell különböző típusú termékeket beszerezni. Ezért mindenképpen előnyt élveznek azok a webáruházak, amelyek igen széles termékpalettával rendelkeznek, mint amilyen a BestMarkt, ahol minden egyszerre beszerezhető. Ilyenkor érezhetjük igazán, hogy mennyi időt, energiát és ezáltal pénzt spóroltunk meg.

Az online vásárlás lehetőségéhez az is nagymértékben hozzájárul, hogy egyre többen dolgoznak home office-ból, kevesebbet utaznak, és így nincs is annyi lehetőségük a személyes vásárlásra. Az órákig tartó termékkeresés, az egyik áruházból a másikba való elutazás megspórolt ideje, a megtakarított parkolási költségek mind-mind olyan tényezők, amelyekkel számolhatunk, mint megmaradt bevétel a pénztárcánkban, amikor online vásárolunk.

Kedvezmények, akciók

Ha ügyesen nézelődünk, tisztában vagyunk azzal, éppen mikor, hol, milyen akció van, netán felhasználunk kuponos kedvezményeket, törzsvásárlói árengedményeket, akkor további jelentős csökkenést érhetünk el a kifizetendő végösszegben. Igaz ugyan, hogy szinte mindig kell szállítási költséget fizetnünk, de ha egy helyről rendelünk mindent, akkor megint csak spórolunk, hiszen csak egyszer fizetjük ki a szállítási költséget is. Ráadásul számtalan esetben találkozhatunk olyan webáruházi szállítási feltétellel, hogy egy bizonyos összeg után elengedik a szállítási díjat.

Vannak bizonyos időszakok, amelyek már automatikusan kedvezményeket hoznak magukkal. Ilyenek a nagyobb ünnepek vagy pl. Glamour napok, de ide tartoznak a Black Friday akciók is, amelyekre már jó előre lehet készülni. Napjainkban az olcsóbb árú termék nem jelentenek egyet a silány minőséggel, így egy akciós vásárlással is éppen ugyanúgy járhatunk, mint a teljes árú termék társainál.

Megoldásorientált ügyfélszolgálat

A webáruházak kardinális területe az ügyfélszolgálat. Az a webshop, ahol nem érhető el senki, amikor segítségre van szükség, nem fog sokáig fennmaradni. Hiszen felmerülhet kérdés a rendelés bármelyik fázisában, már a termékkereséstől kezdve egészen a kifizetésig, vagy pont a szállítási időre vonatkozóan. Ennél is fontosabb a jelenlét, ha netán hibás a termék vagy cserére szorul, ami minden webáruházzal időnként elő szokott fordulni. Ilyenkor kulcsfontosságú, hogy a telefon másik végén egy hozzáértő, kedves és megoldásra törekvő ügyfélszolgálati munkatárs üljön, akkor megnyugtatja az ideges vásárlót és segíti a pozitív végkifejlet elérésében.