Ki ne szeretné a ropogós szélű, egyszerű Pizza Margheritát vagy a különféle finomságokkal megpakolt sós és akár édes változatokat, nem véletlenül lett világszerte kicsik és nagyok kedvence az olaszok üdvöskéje!

Ma már sok helyen kóstolhatunk eredeti lepényeket, de sokan próbálkoznak meg az elkészítésével otthon is, több-kevesebb sikerrel, ugyanis hiába a tökéletes, autentikus recept, a titok a tészta sütésében rejlik.

Bár vannak, akik különbséget tesznek a fa- és a gáztüzelésű kemencében sült finomságok valódiságát illetően, abban ők is egyetértenek, hogy csak magas hőfokon lesz olyan, amilyennek lennie kell. Az otthoni előállításhoz kínál a Grillplaza.hu kiváló minőségű Alfa Forni kemencéket mindekinek, aki az olasz pizza rajongója. Lássuk, mit nyújtanak ezek a sütők!

Miért nem lehet hagyományos sütőben tökéletes pizzát készíteni?

Az interneten számtalan tésztarecept kering, és szinte mindegyik azt ígéri, megtaláltad a tökéleteset, azonban a legjobb alapanyagok, a leggondosabb előkészítés és kelesztés után sem lesz az igazi. Mi lehet a probléma?

Az ok a sütőben keresendő, ugyanis még a legkorszerűbb hagyományos konyhai tűzhelyek sem fűthetők fel 300-350℃-nál többre, márpedig a gyors sütéshez, a ropogós szélű pizzához ennél jóval magasabb hőmérsékletre, 450-500 ℃-ra van szükség. Persze kisebb hőfokon is lehet finom lepényt sütni, ha a tészta és a hozzávalók megfelelőek, de nem fogjuk ugyanazt az élményt átélni, mint a kemencében sült pizzák esetében.

Pizzasütő kemence az otthonokban

Az olasz Alfa Forni megalkotta azokat a korszerű, Forninox technológiát kínáló kemencéket, amelyek kiemelkedő sütési élményt kínálnak az otthonokban. Ezek különlegessége a hővisszaverő sütőtér kialakításában és a rozsdamentes acél kupolájában rejlik.

Nincs szükség a készülékek beépítésére, kicsomagolás után azonnal befűthetők, és a kis súlyú és méretű mobil változatok akár egy kisebb erkélyen, teraszon vagy egy piknik alkalmával is nagyszerűen használhatók.

Gyors begyújtás, precíz hőszabályozás jellemzi valamennyi típust, választható hagyományos fatüzelésű és gázüzemelésű változatban is, így minden igénynek megfelel. 5-10 perc felfűtést követően 60-90 másodperc alatt elkészíthető benne mérettől függően 1 vagy akár 4 pizza.

Milyen készüléket válasszunk?

A gyártó különböző méretű, kapacitású és fűtési rendszerű kemencéket kínál, amelyeket nemcsak pizzasütésre használhatunk, hanem elkészíthetünk bennük szinte bármilyen kemencés ételt.

Megtalálhatod a számításodat, ha a fatüzelésű pizzakemencékre esküszöl, de akkor is, ha a gázüzemű sütők gyorsaságában és precíz szabályozhatóságában hiszel. A kisebb modellek 1, a legnagyobbak akár egyidejűleg 4 pizza készítésére is alkalmasak. A választásnál vedd figyelembe, hol szeretnéd elhelyezni, ugyanis egy társasházi környezetben, illetve zsúfoltabb kertes övezetben a füst zavaró lehet a szomszédok számára.

Örvendeztesd meg a családodat és a barátaidat kemencében sült valódi pizzával, voksolj a szemet gyönyörködtető dizájnú és a tökéletes szerkezetekre.