Ahogyan a világ fejlődik és változik, úgy növekszik az igény az olyan technológiák alkalmazása iránt, melyek hatékonyan segítenek a forgalom szabályozásában. A közlekedés biztonsága és a ki- és beléptetés zavartalan működése kulcsfontosságú a mai világban.

Különösen az olyan helyeken, ahol nagyobb mennyiségű gépjármű és gyalogos forgalom zajlik, mint például bevásárlóközpontok, parkolóházak vagy ipari létesítmények esetében. A FAAC Hungary Kft. vezető szerepet tölt be a modern biztonsági beléptető rendszerek és sorompók forgalmazási területén, így szakembereik szerint is elengedhetetlen, hogy hatékony eszközök kerüljenek telepítésre. A legújabb igényeket is kiszolgáló eszköz, a sorompó bemutatására vállalkoztunk cikkünkben.

Hol használunk sorompót?

Egy sorompó számos területen nyújthat biztonságot. Leggyakrabban a közlekedés irányítására szolgáló berendezés, mely alapvetően meggátolja a lezárt területre való bejutást. Már évszázadokkal ezelőtt is használták az emberek az egyszerű fából készült változatot, mely alkalmas volt például a hidak lezárására. Csak a hídpénz megfizetése után vált szabaddá az út, a kézi erővel nyitott sorompón keresztül.

Napjainkban már ennél jóval modernebb változatok állnak rendelkezésünkre, amelyek tökéletesen kiegészítik a zárt területre történő beléptető rendszert. A különböző kiegészítőkkel kiválóan az egyedi igényekhez szabható sorompókat kínálnak, így mindenki megtalálhatja a vállalkozásának legmegfelelőbb modellt.

Milyen igényeket szolgál ki?

Gyakori igény főként a nagyobb ipari területeken, ahol kamionok be- és kiléptetése is történik, hogy a két vagy akár többsávos utat hosszú, 8 méteres sorompóval tudják zárhatóvá tenni. Erre is van már megoldás, mely nemcsak esztétikus kivitelezésű, hanem hibrid módon, elektro-hidraulikus meghajtással van ellátva.

A hosszú sorompókar esetében félő, hogy egy nagyobb szélvihar kitépi azt a helyéről. Erre is van azonban már megoldás, a moduláris szélálló kar szögletes vagy ovális formában is szabadon méretezhető. Igény szerint a sorompóházak színezése is változtatható, így a vállalat arculatához igazítható a beléptető rendszer ezen kiemelt eleme is.

Kivételes lehetőségek

A minőség sorompók elkészítésekor a legjobb anyagok kerülnek felhasználásra, így garantált a hosszú, biztonságos üzemeltetés. Egyes modellek akár 2 millió nyitási/zárási ciklust biztosítanak, rendkívül hosszú élettartamúak.

A modern vezérlőegység összekapcsolható a többi biztonsági berendezéssel, így egységessé válik a teljes rendszer működtetése. Mind a GSM/Ethernet/Wifi modulokhoz is csatlakoztatható, sőt két nagy érzékenységű hurok detektorral is felszerelhetőek egyes modellek. A nyitás és zárás sebessége még a leghosszabb sorompó esetében is maximum 6 másodperc, mely időtartam garantálja, hogy illetéktelenek ne tudjanak belépni a zárt területre.