A panel fürdőszobák szűkösek, kis alapterületűek, és amennyiben még nem estek át felújításon, elavultak is lehetnek, így egy korszerűsítés rájuk fér, nem beszélve annak esztétikai előnyeiről.

Szerencsére ma már egy panelben is van lehetőség az elegáns és praktikus fürdő kialakítására, igaz, rendszerint nagy munkával jár, de az eredmény kárpótolhat minden kellemetlenségért. A felújítás során törekedni kell a helykihasználás optimalizálására, mert csak így tehető olyan helyiséggé, amelyet öröm használni a mindennapok során a család minden tagjának. Adunk néhány tippet a panel fürdőszobák felújításához, tarts velünk!

A tervezés kihagyhatatlan

Hirtelen ötlettől vezérelve nem lehet belevágni egy fürdőszoba felújításába, hiszen a legkisebb művelet is jelentős költséggel jár, és tervek hiányában rosszul sülhet el. Ma már kaphatók kifejezetten panel fürdőszobákba tervezett szaniterek, komplett fürdőszobabútorok, válogass a Mozaikkerámia kínálatából!

Minden esetben a tervezéssel kezdd, ez a felújítás kulcsa! Döntsd el, milyen változtatásokat szeretnél, hogyan használhatod ki minél jobban a rendelkezésre álló teret! Alaposan nézz körül a szaküzletek kínálatában, inspirálódj, hogy olyan legyen a végeredmény, amellyel maradéktalanul elégedett leszel a következő 5-15 évben.

A felújítás a szaniterek, csaptelepek cseréje mellett rendszerint a csempét, padlóburkolatot is érinti, de akkor lesz igazán teljes, ha tárolóhelyekről is gondoskodsz.

Korszerű és újszerű megjelenés

A panel fürdőszobák eredeti szaniterjei, csaptelepei ma már idejétmúltak, nem felelnek meg a modern kor elvárásainak sem kinézetükben, sem műszaki tartalmukat illetően. A költségek csökkentése és a környezettudatosság okán elvárható ma már korszerű, víztakarékos WC-k, csaptelepek beszerzése.

A helyszűke miatt és a kényelmes használat érdekében sokan választanak a kád helyett zuhanykabint, ami által levegősebbé tehető a parányi helyiség. Kaphatók kifejezetten panel fürdőszobákba tervezett mosdó-kád kombinációk is, amelyek nemcsak kényelmesen elhelyezhetők és használhatók, hanem dekoratívak is.

Érdemes azonban alaposan körüljárni a témát, és a lehető legjobb megoldást megtalálni, és ennek érdekében mérethelyesen ismét csak papírra vetni az elképzeléseket, hiszen kiderülhet, hogy ami egy fotón jól mutat, az az adott helyen használhatatlan.

Praktikus tárolóhelyek kialakítása

A panel fürdőszobák komfortos használatához szükség van a tárolóhelyek maximalizálására anélkül, hogy a helyiséget optikailag összenyomná, sok esetben a felfelé terjeszkedés az egyedüli lehetőség. A padló- és falburkolatok nagyságának, színeinek helyes megválasztásával sokat tehetünk annak érdekében, hogy tágasabbnak érezzük a fürdőt. A fények, így a mesterséges világítás és a tükrök szerepét sem szabad alábecsülni, ajánlott áldozni rá, hihetetlen látványos változást hozhatnak.

A panel fürdőszobák felújításánál törekedj optimálisan kihasználni a rendelkezésre álló helyet, hozd ki a lehetőségekből a legtöbbet!