Kevés olyan fantasztikus, igazán sokoldalú építési alapanyag létezik, mint a gipszkarton, amely számos pozitív tulajdonságával méltán sokak kedvence. Rengeteg elképzelés megvalósítására használhatjuk, és akár mi magunk is boldogulni fogunk vele.

A gipszkartonok számos ötlethez kiválóak

A Józan Kft. gipszkarton lapjait felhasználhatjuk rengeteg esetben. Készülhetnek belőlük válaszfalak, így akár tetőtér beépítésekor vagy a szobák kettéválasztásához is tökéletesek. Aki valami különlegességre vágyik az otthonában, illetve azt szeretné, hogy a terek variálhatók legyenek, gyakran dönt tolóajtók alkalmazása mellett. Ebből az alapanyagból elkészíthetjük ezekhez az előtétfalakat, amelyekbe el tudjuk rejteni az ajtót, amikor egyetlen nagyobb térré akarjuk varázsolni a szobákat.

Természetesen nem csupán falakat készíthetünk gipszkartonból. A térelválasztásnál maradva olyan építmények is kialakíthatóak, amelyek nem zárják le teljesen a teret. Ez nagyon hasznos tud lenni olyankor, amikor egy nagyobb szobát szeretnénk több funkcióra is alkalmassá tenni, de nincs ehhez elég ablakunk. A térelválasztóval átengedhetjük a fényt, és a leválasztott részek szellőzését is biztosítani tudjuk.

Egyedi elképzeléseket tudunk megvalósítani velük

Gipszkarton felhasználásával kialakíthatunk egyedi világítást is, vagy akár elrejthetjük a vezetékeket, csöveket, amelyek esztétikailag rontják az összképet, de mindenféleképpen szükségünk van rájuk, éppen ezért meg nem szüntethetők. Jóval gazdaságosabb ez a megoldás, mintha falat kellene vésni az elképzelésünk megvalósításához.

Szintén remek lehetőség a polcrendszerek kialakítása során is, amely szintén egyedi enteriőrt tud eredményezni az otthonunkban, ráadásul jóval olcsóbban, mintha bútorokkal zsúfolnánk tele a helyet. A gipszkartonból kialakított polcok bele tudnak olvadni a falba, ezért optikailag még a belső tér megnagyobbítására is kiválóan megfelelnek.

Nem mindegy, hogy milyen gipszkartont választunk!

A gipszkarton lapoknak különféle típusaik vannak. A hagyományos változat mellett a Józan Kft. kínálatában elérhető hanggátló, impregnált és tűzgátló kivitele is. Ez pedig azt jelenti számunkra, hogy a céljainknak megfelelően tudjuk kiválasztani az ideális típust, így még többet tudunk kihozni belőlük.

A tűzgátló változatokat olyan helyen is használhatjuk, ahol szigorú tűzvédelmi előírások vannak. A hanggátló típus tökéletes választás, amennyiben válaszfalakat akarunk létrehozni. Az impregnált gipszkartonokat pedig akár konyhában vagy fürdőszobában is bevethetjük. A gipszkarton ráadásul tetszés szerint még csempézhető is, ezért egységessé tehetjük a vizes helyiségek megjelenését.

A számos lehetőség, a kedvező ár, a könnyű és gyors kivitelezés valóban az egyik legjobb opcióvá teszi a gipszkartonokat. Bátran alkalmazhatjuk, és szabadon engedhetjük a fantáziánkat is.