Fázni senki sem szeret, és most, hogy közeledik a tél, egyre inkább előtérbe kerül ismét a fűtés témaköre mindenkinél. Ki mivel fűt? Mennyit fizet érte?

Hogyan lehetne hatékonyabbá tenni a fűtést? Megéri lecserélni a radiátort? Érdemes elektromos árammal fűteni? – ezek olyan kérdések, amelyek gyakran felmerülnek az emberekben az őszi hónapok során.

Cikkünkben most egy népszerű eszközt, a Homeluxnál is kapható elektromos konvektort vizsgáljuk meg közelebbről, bemutatjuk jó tulajdonságait, felhasználási lehetőségeit.

Mit tudnak az elektromos konvektorok?

A hagyományos, gázzal működő konvektorok mellett ma már elektromos konvektorokkal, más néven fűtőpanelekkel is találkozhatunk. Ez egy nagyon modern és megbízható eszköz arra, hogy felfűtsük lakásunk egyes helyiségeit.

Számtalan jó tulajdonsággal rendelkeznek ezek az okos készülékek – bátran mondhatjuk azoknak is őket, hiszen a többségük programozható, és számos érzékelővel is rendelkezik.

Az elektromos konvektorok egyik legjobbja, az iVigo Professional elektromos fűtőpanel például a következő funkciókkal van ellátva:

  • Van benne túlmelegedés-gátló.
  • Képes megjeleníteni az energiafelhasználás mennyiségét, valamint a helyiség aktuális hőmérsékletét.
  • Programozható napok és hetek szerint is.
  • Érzékeli a nyitott ablakot, ilyenkor leállítja a fűtést.
  • Jelenlét-érzékelővel is el van látva.
  • Többféleképpen is bekapcsolható.
  • Fagymentesítő funkciója is van.

Ez csupán egy példa arra, mi mindent tudnak a mai, modern elektromos konvektorok, e modellen kívül számos másféle is kapható még a Homeluxnál.

Miért éri meg elektromos konvektort választani a fűtéshez?

A mai gázárak mellett egyre többen döntenek úgy, hogy a hagyományosabb fatüzelést vagy a modernebb elektromos fűtést választják. Persze vannak már környezettudatosabb megoldások is, mint például a hőszivattyú, de ennek beszerzése, engedélyeztetése hosszú időbe telik, ráadásul sokak számára nem is megfizethető.

A napelemek használata is igen elterjedt azonban, és az ebből nyert energiát megéri a fűtés során felhasználni, ezért olyan népszerűek manapság az elektromos konvektorok. Kis befektetéssel megoldható általuk több szoba fűtése is.

Egyes típusaik még a fürdőszobában is használhatók – és akár arra sincs szükség itt, hogy egész nap működjenek.

Használjuk, amikor szeretnénk, ott, ahol szeretnénk

Éppen ez a jó az elektromos konvektorokban! Lehetővé teszik, hogy csak abban a helyiségben fűtsünk, ahol éppen tartózkodunk. Még ha a téli nagy hidegben gázfűtést is alkalmazunk, akkor is érdemes beszerezni egy-két elektromos konvektort, és az őszi időszakban – mikor esténként már a szobában is lecsökken a hőmérséklet – elindíthatjuk az eszközt.

Ideálisak például gyerekszobába, babaszobába, hálószobába: még ha csak egy rövid időre – például míg a babát megfürdetjük, vagy esti mesét mondunk a kis ovisnak – is indítjuk el a fűtést, sokat nyerhetünk vele.

Látható, hogy költséghatékony és praktikus megoldást jelentenek az elektromos konvektorok mindenki számára.