Legtöbbször valamilyen kézzel fogható méretű az a küldemény, amelyet fel szeretnénk adni, sőt sokszor csak egy könyv vagy boríték méretű.

De mi a helyzet az igazán nagy csomagokkal? Sokan kétségbeesnek, ha kiderül, hogy nincs ismerős, aki elszállítaná az adott tárgyat, pl. egy bútort, holott nyugodtan lehet számítani ilyenkor is a futárcégek segítségére!

Maximális csomagméretek az egyes futárszolgálatoknál

Amennyiben meg szeretnénk ismerni az egyes cégek feltételrendszerét a nagy csomagokra vonatkozóan, egyszerűen csak kattintsunk a Csomagnet.hu gyűjtőoldal belföldi csomagküldés menüjére, ahol egy kalkulátort találunk. Elegendő itt beírni a csomagunk méreteit, és máris megkapjuk azokat a lehetőségeket, konkrétan futárcégeket, akikkel küldhetjük a dolgokat.

Fontos, hogy tisztában legyünk a csomagunk maximális méretével, így az online kalkuláció előtt már tisztában kell ezzel lennünk. Ennek meghatározása úgy zajlik, hogy le kell mérni a csomagot, hogy pontosan hány kg, és le kell mérni a hosszúságát, magasságát és szélességét is. A legtöbb futárszolgálat ezeket az adatokat szerepelteti a maximális csomagméretnél. Ezenkívül a TNT-nél a térfogatsúly is szerepet játszik, mivel ez alapján számolják ki a fuvardíjat. A Csomagnet.hu kalkulátora segítségével a térfogatsúly is kiszámolható.

Mi történik, ha túl nagy a szállítmány?

Amennyiben túl nagy valamelyik paramétere a csomagunknak, akkor a weboldal jelöli, hogy mennyi a maximálisan elfogadható méret. Ha nem esik ebbe bele az a tárgy, akkor ugyanezen az oldalon választhatjuk a Palletways Magyarország raklapos szállítását, ahol a nagy méretű bútorok, háztartási gépek elszállítása is megtörténhet.

Ami a maximális súly, illetve cm határokat illeti, a csomagküldő futárszolgálatoknál, a DPD Magyarországon 50 kg-ig szállít, a csomag maximális hossza pedig 175 cm lehet. A GLS-nél 40 kg lehet a legnagyobb súly, ami pedig az egyéb paramétereket illeti, a hosszúság 200 cm, a szélesség 80 cm, a magasság 60 cm, a körméret 300 cm lehet. Ha a TNT-t választjuk, akkor akár 70 kg-os csomag kézbesítésére is sor kerülhet, az egyéb legnagyobb méretadatok pedig 240x120x150 cm.

Mire kell figyelni a belföldi csomagküldésnél

Akármilyen nagy a csomagunk, az alapos bepakolás és csomagolás kulcsfontosságú. Ha törékeny tárgyat szeretnénk feladni, arra vonatkozóan külön szabályok érvényesek, ennek szintén érdemes utánaolvasni a Csomagnet.hu oldalán. Minden küldeményt úgy kell becsomagolni, hogy az ne veszélyeztesse sem magát a tárgyat, sem pedig a szállító futárcég dolgozóját, se a többi csomagot, szállító autót, tehát a környezetet.

Aki már többször adott le rendelést a Csomagnet.hu oldalán, az láthatja, hogy az itt kikalkulált árak jóval alacsonyabbak, mintha valaki az adott szállítmányozó cég saját oldalán adná fel a rendelését. Ennek oka, hogy a Csomagnet.hu szerződött minden futárcéggel, és mivel nagy tételben haladnak át az oldalán a megrendelések, így ki tud alkudni mennyiségi kedvezményeket, akciós ajánlatokat a partnereknél.