Minden egyes szakmának megvannak a maga kellékei, kiegészítői. Természetesen egy pedikűrösnek is tisztában kell azzal lennie, hogy milyen produktumokat érdemes használnia.

Nem is gondolnánk, hogy a szikepenge megléte milyen fontos! Pedig így van! De ez csak egyetlen példa a sok-sok praktikus eszköz világából.

A következő cikkben most megtudhatod, hogy mire való, miért olyan nélkülözhetetlen és hogyan hasznosítható. Tarts velünk!

Miért fontos, hogy nagy legyen az eszköztárad?

Pedikűrösként mindig a legjobbat kell adnod az ügyfeleidnek, márpedig ők azért jönnek hozzád, hogy szebbek és ragyogóbbak legyenek. Nem elég a legesztétikusabb környezetben, a legjobb modorodat elővéve fogadni a vendégeket, a tárgyi eszközök kínálatát is tökéletesen kell összeállítanod. A Kések Ollók Webáruház szikepenge kínálata ennek egy különleges szeletét képviseli. Miért? Erről szeretnénk egy kicsit bővebben írni.

A szakember kezében legtöbbször a feltoló, a bőrnyeső, a kaparó, a spatula, a reszelő, az olló és természetesen a szike fordul meg, és akkor még nem is beszéltünk a színes körömlakkokról és a különleges díszítőelemekről.

Mire használhatod a szikét?

A szike nem sebészeti beavatkozásokra lett kitalálva, legalábbis ezen a területen nem erre a célra használod majd. Habár nagyon hasonló a két termék, mivel eldobható pengéjű eszközökről van szó.

Ezt az eszközt az érintett felületen párhuzamosan érdemes használni, s amint végeztél a munkával, el is dobhatod a pengéjét. Az viszont nem mindegy, hogy melyik szemetesbe kerül. Erre nagyon figyelj, hiszen ennek a veszélyeshulladék-gyűjtőben a helye!

Ez a penge nem szorul élezésre, és valamennyi folyamat sterilen végezhető el, az egyetlen hátránya talán az, hogy a penge gyakori cseréje némi türelmet igényel.

Az, hogy kinek milyen módon válik be ez a kellék, az megint másik kérdés, de azt szoktuk javasolni, hogy mindenki próbálja ki, milyen érzés ezzel dolgozni.

Hogyan cseréld ki a pengét?

Miért cseréljük egyáltalán a pengét? Ennek többféle oka is lehet; így odafigyelhetsz a környezet higiéniájára, ugyanakkor az eszköz minőségét is biztosíthatod.

A különféle méretű és típusú nyelekhez különféle pengéket szerezhetsz be, mivel egyaránt találkozhatsz egyenes és hajlított pengékkel. A minőség nem egy elhanyagolható szempont, ám akadnak olyan termékek, amelyek minden feltételnek eleget tesznek. A BBraun szikepenge egy tökéletes példa, hiszen az eszköz nagyjából egyenlő az Aesculap steril, orvosi pengével. A pengéket eleve csomagolva küldik el neked, s ezek rendkívül sterilek és élesek is.

A szikepenge tehát abban lehet a segítségedre, hogy mindig tiszta, steril eszközzel dolgozz, amelynek a vendégek is garantáltan örülni fognak majd.