Egy költöztetést nem is lehet elvégezni a megfelelő csomagolóanyagok nélkül. Ezek hiányában szinte garantált, hogy valami megsérül, bekoszolódik, megkarcolódik, stb.

Épp ezért érdemes tudni, hogy milyen lehetőségeink vannak, mi vált be már eddig is, és miként érdemes őket használni. Lássuk!

Miért fontos egy költöztetésnél a csomagolóanyag?

Ha nem foglalkozunk ezzel egy költöztetés során, akkor a vagyontárgyaink teljesen védtelenek lesznek. Ez pedig egyenes út a sérülésekhez, a koszolódáshoz, a törésekhez, a karcolásokhoz. Ezeket márpedig mindenki szeretné elkerülni! Épp ezért foglalkozik mindenki kiemelten a témával, és inkább a kelleténél is komolyabban becsomagolja a bútorait.

Milyen csomagolóanyagok vannak, és mire jók?

Az egyik legismertebb és leghasznosabb ilyenkor a kartondoboz. Ezek lehetnek újak vagy akár használtak is, az a lényeg, hogy ne legyenek sérültek, és kellően erősek legyenek. Ezekbe fogjuk pakolni a kisebb holmijainkat. Érdemes inkább ezt használni zsákok helyett, mert ezek egymásra pakolhatóak, és maximális védelmet biztosítanak. Ahhoz, hogy garantáltan ne történjen semmi azokkal a dolgokkal, amiket belehelyezünk, érdemes térkitöltőket (például összegyűrt kartont vagy újságokat) használni. Ezzel megakadályozzuk, hogy útközben komolyabb mozgásba kezdjenek a beletett tárgyak.

Mindenki ismeri a buborékfóliát is, melyet szintén sokat használunk költözéskor. A törékeny tárgyak köré több rétegben tekerve maximális védelmet nyújtanak. Ezeket és a kartondobozokat a térkitöltővel együtt használva teljes biztonságban tudhatjuk a törékeny tárgyainkat is.

De használjuk a buborékfóliákat a bútorok esetén is. Bár ott a széleknél megerősített védelmet érdemes alkalmazni, például kartonokkal.

A bútorok esetén sokszor hallani a zsugorfóliáról is, mely a koszolódás ellen védi meg a kényes szöveteket.

A nátronpapírt szokás még használni, de újságpapírral is helyettesíthető. Ezek fogják megvédeni a porcelán tányérokat és poharakat attól, hogy összekoccanva elrepedjenek vagy eltörjenek útközben.

Nagyon fontos az is, hogy mindezek mellé ragasztószalaggal is készüljünk a csomagoláshoz. Ezzel fogjuk ugyanis rögzíteni a különböző anyagokat, hogy ne mozduljanak el a költöztetés során. És ezzel zárjuk le a kartondobozokat is.

További védelem útközben

Természetesen amellett, hogy óvjuk a vagyontárgyainkat, a költöztető cég is tesz azért, hogy semmi se sérüljön meg. Már csak azzal is, hogy a helyes elrendezést használják a felpakolás során. De természetesen vastag pokrócokkal is óvják a bútorokat az összeütközéstől. És persze az is számít, ha a költöztető teherautó megfelelő műszaki állapotban van és a sofőrnek jó a helyismerete.

Honnan érdemes beszerezni a csomagolóanyagokat?

Számos barkácsáruházban, sőt papírboltokban is hozzá lehet jutni többféle csomagolóanyaghoz. De például a Servitius és Partnerei költöztetés maga is kínálja ezeket a termékeket az ügyfeleiknek. És még akár ruhaállvány vagy kartondoboz is bérelhető tőlük.