Felrémlik emlékeink között nagyanyáink konyhája, ahol a tálalószekrényben katonás sorrendben álltak a szebbnél szebb porcelánok. Napjainkban hasonló módon tárolhatjuk a modern kori kredencekben az étkészleteket, poharakat úgy, hogy tökéletesen kiegészítik a lakás berendezését.

A klasszikus üvegvitrines bútordarabok mellett többféle polcos, fiókos modellek közül is választhatunk. A mömax tálalószekrényeinek kínálata változatos, így akár az ebédlőbe vagy a nappaliba szeretnénk elhelyezni, biztosan találunk megfelelő darabot. Még mielőtt hozzáfognánk a tökéletesnek vélt bútordarab kiválasztásához, néhány fontos szempontot vegyünk figyelembe.

Az esztétikai szempontokon túl fordítsunk figyelmet a praktikumra és a funkcionalitásra is. Ezek a bútordarabok nemcsak a lakás berendezésének egy különálló részei, hanem fontos tárolási feladatokat is ellátnak,valamint biztosítják a rendszerezést.

Lényeges szempont: a méret

Mielőtt döntenénk, először határozzuk meg, hogy hová szeretnénk elhelyezni a tálalószekrényt. Érdemes fix helyet kiválasztani, mert a gyakran robosztus szekrények áthelyezése nem egyszerű feladat. A pontos méret meghatározásával már könnyebben tudunk válogatni, hiszen a nem megfelelő modellek már nem is kerülnek látókörünkbe.

A hibás méretezéssel kellemetlen pillanatokat okozhatunk magunknak, hiszen akkor már késő bánkódnunk tévedésünkön, amikor a szállítók megérkeznek a bútorral. Fontos, hogy a lakásban való közlekedés és más berendezési tárgyak akadályozása nélkül legyen elegendő helye a tálalószekrénynek.

Ügyeljünk a belső elrendezésre!

A belső elrendezés általában különböző, így saját igényeinkhez igazodva kell meghatároznunk, hogy mely funkciókra van igazán szükségünk. A legtöbben az üveges-vitrines változatokat keresik, melyekben csodásan mutatnak a gyönyörű porcelánedények, de a kedves emlékeket is tárolhatjuk a szekrény ezen részében.

Praktikus olyan bútort választani, melyben az evőeszközöknek, konyhai kiegészítőknek is lesz elég hely, így leggyakrabban a vitrin alatt fiókok találhatóak, a szekrény aljában pedig polcos tároló rekeszek. A legújabb trendekhez igazodva néhány modell már belső világítással is rendelkezik, így fókuszáltan tudjuk megmutatni kedvenc tárgyainkat.

Stílus és külső

Két lehetőségünk van a stílus kiválasztását illetően. Vagy igazodunk a meglévő bútordarabok színvilágához és formáihoz, vagy teljesen eltérő, egyedi elem beszerzése mellett döntünk. Az élénk vagy kontrasztos szín biztosan feldobja majd a helyiséget, melynek így majd bohó megjelenést kölcsönöz.

Népszerű a tükör, üveg és fém használata a hagyományos fa bútorlapok kiegészítéseként. Akár meglévő bútorainkat is átalakíthatjuk egy-egy tartozék cseréjével, így hozhatunk összhangot a korábban beszerzett és az újonnan vásárolt darabok között. A krómozott lábak és fém fogantyúk a régi bútordarabokat is újjá varázsolják.

Amint látható, bőven van játékterünk ahhoz, hogy pazar tálalóval gazdagítsuk otthonunkat!