Jó néhány évtizede már, hogy hazánkban is igen népszerűek lettek a mosogatógépek, nem hiába. Hiszen minél nagyobb a család, annál több a mosogatnivaló, főleg egy hétvégi ebédnél. És ezek tisztán tartása nem egy röpke félóra. Nem beszélve arról, hogy egy mosogatógép, ha már nagy a háztartás, jelentős energiamegtakarítással jár, pl. vízfogyasztás tekintetében.

Mosogatótálca mindig kell!

Ugyanakkor szerencsére a mosogatógépek elterjedése nem váltotta ki a régi, hagyományos mosogatótálcák szerepét, csak kiegészítette. Így napjaink konyhájában ugyanúgy lehet kézzel is mosogatni, mint régen. Ezeknek a medencéknek mára már számos típusa megtalálható a piacon, amelyek közül a Gemini-Duo webáruház gránit mosogatómedencéi egyre inkább közkedveltek.

Természetesen megtekinthetjük a teljes választékot és vásárolhatunk akril, rozsdamentes vagy kerámia változatokat is, sőt még kapható a régi típusú kéttálcás mosogató is, akiknek erre lenne igénye. Érdemes mindegyiknek alaposan végigolvasni a tulajdonságait, hogy tisztában legyünk vele, hogy a mi háztartásunkban melyik lenne a leginkább odaillő.

Az elegancia és a tartósság összhangja a gránit mosogató

A mosogatótálcák azért őrizték meg szerepüket, mert egyrészt vannak olyan “vizes” konyhai feladatok, amelyekhez szükséges egy ilyen kiegészítő, mint pl. a főzés-előkészítés, zöldségek mosása, pucolása, hámozása, vagy pedig az a tény, hogy nem mindegyik mosogatógépbe lehet beletenni mindenféle konyhai kelléket. Lehetnek olyan tárgyaink is, amelyekre jobban vigyázunk és nem szeretnénk a gépbe betenni, inkább kézzel mossuk el. A harmadik és szintén alapvető indok, hogy sütés-főzés közben gyakran kell kezet mosni, amit a mosogatónál végzünk el.

Akik gyakran használják a konyhát, választhatnak az akril, a kerámia és a gránit mosogató közül, hiszen mind a három típus megfelel a kívánalmaknak, amit felállítunk egy mosogatótálcával szemben akár egy nagyobb háztartásban is, mégis vannak enyhe különbségek, amelyek mentén rangsorolhatjuk ezeket a típusokat.

A gránit alapanyagú mosogatók, amellett, hogy rendkívül stílusosak és a prémium minőség szinte süt belőlük, páratlan tartósságukról is híresek és nagyon könnyen tisztán tarthatók. Egy ilyen konyhai kellékkel egészen biztosak lehetünk benne, hogy akár több évtizedig sem lesz gondunk a mosogatással, hiszen a gránit a nagyszerű kopásállóságával, ellenálló képességével és strapabíróságával szinte az örök élet ígéretét hordozza magában.

A konyha stílusához illesztve

Nem szabad elfelejtkezni arról a szempontról sem, hogyha már egy kész konyhabútorunk van és ott szeretnénk a mosogatótálcát kicserélni, akkor illeszkednie kell az új mosogatónak a már meglévő konyhabútorunk és a munkalap stílusához. Ehhez a Gemini-Duo a különböző méretű és színű gránit mosogatómedencékkel tud hozzájárulni.

A gránit híres könnyű tisztíthatóságáról is, ugyanis a gránit felületén nem tapadnak meg az olajos szennyeződések, keménysége miatt akár súrolni is lehet, karcolódástól sem kell tartani.