Kemence építés a Kemaxtól: Amellett, hogy a gyerekek nagyokat játszhatnak benne, és nyáron egy medence a felnőttek örömére is szolgálhat, a kert egyik legnagyszerűbb velejárója, hogy kinti kemencét, kerti konyhát is kialakíthatunk benne grillezéshez, pizza- vagy töki pompos sütéshez. Ne fosszuk hát meg magunkat a kerti sütögetés élvezetétől, nézzük, mi kell hozzá!

Kerti konyha építés

Ha igazán nagy rajongói vagyunk a kerti sütés-főzésnek, akkor nem érdemes alább adnunk egy komplett kerti konyha építésénél. Ez ugyanis jóval több lehetőséget hordoz magában, mint például egy szimpla mobil grillező. A szabadtüzes grillező részen kívül ugyanis ki lehet alakítani egyebek mellett egy egész előkészítő pultot, ahol kényelmesen és biztonságosan felvághatjuk és befűszerezhetjük a húsokat, zöldségeket, ahol meggyúrhatjuk és pihentethetjük a pizzatésztánkat. Itt elfér az összes fűszer és minden speciális eszköz, amelyeket csak itt vennénk használatba. Természetesen dukál mellé egy csap mosogatóval, amelynek szintén az előkészítés során látjuk nagy hasznát. És – ahogy a tésztagyúrással már utaltam rá – kerti kemence építésére is van lehetőség. Igazán nagyszerű, hogy egy kerti konyha építésével minden olyan elképzelésünket megvalósíthatjuk a saját otthonunkban, amelyek házon belül nem megoldhatóak (például a vágyunk tárgyának helyigénye vagy a vele járó füst és hő miatt)! Használjuk ki!

Kerti kemence tervezés és építés

Ha eldöntöttük, hogy nem habozunk tovább megadni magunknak, amire vágyunk, akkor meg kell találnunk a megfelelő kerti kemence építő szakembergárdát, akik persze nemcsak megépítik, hanem meg is tervezik nekünk kerti konyhánkat. A Kemax kemence építések ilyen vállalkozás, rájuk nyugodt szívvel bízhatjuk eljövendő nyári délutánjaink fő helyszínét, a kerti konyhát!

Az, hogy megtervezik, természetesen nem azt jelenti, hogy ránk sóznak valamilyen sablont, ami aztán nem is szolgálna örömünkre. Ellenkezőleg: egyéni igényeinkre szabják a lehetőségeket, mind a kert adottságait, mind a mi elképzeléseinket figyelembe véve. A kialakítást és a kerti konyha összetevőit illetően főként az a kérdés, hogy pontosan mire szeretnénk használni a külső egységet. Jó, ha informálódunk, mi minden lehetséges, majd alaposan átgondoljuk, hogy a lehetőségekből mi az, amit valóban szeretnénk, amit valóban használnánk. Mert másfajta kerti kemencét érdemes építeni, ha pizzát, és mást, ha inkább kenyeret szeretnénk gyakorta sütni a kertünkben. Az is lehet, hogy csak látványelemnek szeretnénk egy kemencét a kertbe, mert tetszik nekünk, és illik a szépen felújított parasztházunkhoz – ez is befolyásolja az építés módját. Érdemes részletesen átbeszélni mindezt a kerti kemence tervezésekor az építővel.

Kerti kemence árak

Mindenkit az árak érdekelnek, ha már egyszer megszületett az ötlet. Sajnos azonban szinte lehetetlen megmondani, hogy önnek milyen árral kell majd számolnia, hiszen minden az igényein és az azoknak megfelelő kialakításon múlik. Pusztán informálódás esetén is érdemes árajánlatot kérni, hiszen máris lesz kiindulási alapja, amely alapján eldöntheti, valóban szeretné-e a kerti kemence építést.

Összegzés

Ha kerti konyhára, kerti kemencére vágyik, mióta az eszét tudja, és részben emiatt is akart kertes házban élni, akkor nem érdemes tovább hezitálni! Keressen fel egy megbízható, kerti kemence építéssel legalább húsz éve foglalkozó szakembert, és hagyja szárnyalni a fantáziáját! Nyári délutánokon hálás lesz magának a döntéséért – nem beszélve a családról és a meghívott vendégekről!