Nyelvet tanulni jó és hasznos időtöltés. Ezer érv támasztja alá ezt az állítást, hely szűkében azonban a két legfontosabbat említjük.

Ha nyelvtudás van a birtokodban, akkor egy újabb világ tárul fel előtted, megszűnnek a határok, és számtalan ismeretségre tehetsz szert. Ezenkívül persze anyagi hasznot is remélhetsz, hiszen a nyelvtudást a munkáltatók sok esetben még a diplománál is jobban értékelik. Kiváltképp igaz ez, ha egy különlegesebb nyelvet birtokolsz.

Ahhoz viszont, hogy el tudd sajátítani a nyelvet, feltétlenül szükséged lesz szótárakra: egynyelvűre és kétnyelvűre egyaránt. Most biztosan felmerül benned a kérdés, hogy az internetes fordítói oldalak és a Google Translate korában miért is van létjogosultsága a papírra nyomtatott szótárnak? Mai cikkünkből kiderül.

Segíti a tanulást!

Talán mondani sem kell, de ha az Oxford Corner Könyvesbolt általános szótárait használod a nyelvtanulási folyamat során, akkor sokkal könnyebben ragadnak majd meg az új szavak és kifejezések. Míg a szótárból kinézed, addig is dolgozol vele, forgatod az agyadban, és így hatékonyabban bevésődik. Sokkal jobban, mintha pár másodperc alatt begépelnéd egy netes portálon, majd passzívan várnád, hogy a szoftverek dolgozzanak helyetted.

Ezenkívül persze további előnyre is szert tehetsz akkor, ha nyelvvizsgát is készülsz tenni az adott nyelvből. Ugyanis a vizsga alkalmával semmilyen, netet elérő eszközt nem használhatsz, ellenben ott lesz melletted a szótárad. Ha pedig ott és akkor látod először, akkor kemény órák várnak rád, így érdemes már jó előre megismerkedni a használatával. Többet fog tudni segíteni, mint gondolnád.

Mondj nemet a netre!

Nem mehetünk el szó nélkül az internet mellett sem, ami sokszor pont akkora átok, mint amennyire áldás. Gondolj csak bele, hogyan tudsz kényelmesen és hatékonyan tanulni?

Teljes nyugalomban, ahol csak te vagy, a tankönyveid, a szótáraid és a füzeted? Elbújva a világ zaja elől, ahol igazán hatékonyan tudsz haladni, és nem zavar meg semmi koncentrálás közben? Ebből ugyanis elég fél óra, és máris rengeteget tettél a nyelvtudásodért.

Vagy inkább a számítógéped előtt, ahol a Google keresője meg van nyitva, hogy ha találkozol egy ismeretlen szóval, akkor azonnal be tudd gépelni? Téged soha nem von el a tanulástól egy felbukkanó hirdetés? Nem jut eszedbe egyszerre még három másik dolog, amire rá akartál keresni? A nyaralás kapcsán? Vagy a munkádat illetően? Ugye, téged is hamar elcsábít a világháló? És akkor mi lesz a nyelvtanulással?

Még a vibe-ja is jobb!

Ma már elég trendi szónak minősül a vibe, vagyis hogy valami milyen hangulatot áraszt, milyen légkört teremt. A szótárhasználat pedig legalább annyira klassz vibe-bal rendelkezik, mint könyvtárban tanulni, könyvesbolti kávézóban olvasni vagy antikvár könyvet olvasni. Megvan a maga bája, és amint fentebb látod, a haszna is!

Élj hát bátran a papíralapú szótárak nyújtotta lehetőséggel, szerezd be a célnyelven az általános szótárakat az Oxford Corner Könyvesbolt kínálatából!