Az egészséges, üde és természetesen matt  bőr alapja a gondos arctisztítás, melyet már tinédzserkorban fontos elsajátítani. Az ideális bőrápolási rutin kialakításával megelőzhetők, illetve javíthatók a meglévő bőrproblémák, ez pedig segítséget jelent az amúgy is nehéz időszakban.

A szépségápolás ajánlott lépései

Nem csupán a rutin lépései meghatározóak, hanem az alkalmazott készítmények szerepe is jelentős. Natúr- és biokozmetikumok használata javasolt, melyek nem tartalmaznak mesterséges színezéket és szintetikus illatanyagokat sem. Kizárólag természetes növényi komponensekben gazdagok. A BIOLA Webshop tiniknek ajánlott bőrápolási termékkörében kifejezetten problémás, zsíros, aknés bőrre fejlesztett arcápolókból és korrektorokból válogathatunk.

A megfelelő rutin alapja az arctisztítás, melyet naponta legalább két alkalommal szükséges megtenni. A reggel elvégzett tisztítás során a felhalmozódott anyagcseretermékeket, méreganyagokat távolítjuk el. Este pedig a sminktől, a szennyeződésektől és a faggyútól szabadulhatunk meg.

Az erősen szárító hatású, vegyi szemléletű, alkoholos és SLS tartalmú termékeket mindenképpen kerülni érdemes! Ehelyett bőrbarát tisztító anyagot tartalmazó lemosót, arctisztító gélt alkalmazzunk, mely jótékony befolyással van a kamaszok bőrére. Remek választás például egy szalicilsavas kéthetenkénti peeling..

Második lépésként a tonikkal történő gondos áttörlés következhet, mely szerepet játszik a pH helyreállításában, emellett segíti a bőrregenerációt, és kellő hidratációt biztosít.

Arcápoló készítmények alkalmazása záró lépésként

A harmadik és egyben utolsó lépése a gondos arcápolási rutinnak a hidratáló készítmény felvitele. Mindez már tinédzserkorban is lényeges, ugyanis az olajos, zsíros bőr a felszínén vízhiányos, éppen ezért - az egyensúly megteremtése és megőrzése érdekében - nem maradhat el a hidratálás.

A tinik bőrének leginkább olyan készítményekre van szüksége, melyek a faggyútermelődést szabályozzák, valamint mérsékelik az androgén hormonok által kiváltott túlzott mértékű zsírosodást. A legideálisabb kozmetikumok gyulladáscsökkentő hatóanyagok révén segítséget jelentenek az aknék megelőzésében, kezelésében egyaránt.

Minél korábban megkezdjük a helyes rutin beépítését a mindennapokba, annál nagyobb eséllyel előzhetők meg a komolyabb bőrpanaszok.

Ajánlott natúr- és biokészítmények

Egy komplex arclemosó gél speciális összetétellel az Everyoung Biodynamic Skin Care cickafarkfüves arctisztító gél termék, mely regeneráló hatású gyógynövények kivonatait tartalmazza. Hatékony, mégis gyengéd tisztítást tesz lehetővé bőrkímélő felületaktív anyagai révén. Természetes illóolajok keveréke által friss, üde illatot biztosít.

Érzékeny, zsírosodásra hajlamos, pattanásos bőrállapot ideális ápolószere a BIOLA bio Stellária tonik. Egy javasolt hidratáló készítmény pedig a Naturissimo százszorszép nappali arcápoló, mely pórusösszehúzó, mattító hatóanyagokkal közreműködik a harmonikus bőrállapot megteremtésében.

Megfelelő gondoskodással rengeteget javíthatunk a tinédzserkori bőrproblémákon.