Azok, akik igazán szeretik az autójukat, hajlandóak a drágább ápolószereket, eszközöket megvásárolni. Nem szabad azonban megfeledkezni az embernek a saját keze védelméről sem. Az egyes tisztítószerek ugyanis nem jó, ha közvetlenül érintkeznek a bőrrel.

Használj kesztyűt az autómosáshoz!

Jó ötlet, ha az autó tisztítását, ápolását kesztyűben végzed. Nem mindegy azonban, hogy miféle kesztyűben teszed ezt. A legolcsóbb kesztyűk könnyen elszakadnak, ezt követően pedig nem tudják ellátni a funkciójukat. Meglehetősen bosszantó, ha percenként cserélgetni kell a terméket.

Érdemes ezért olyan gumikesztyűt vásárolni, amely strapabíró, és nem fog felhasadni a legkisebb hatástól. Ezeknek darabja nem kerül több száz forintba, mégis nagyon hatékonyan képesek megvédeni a bőrt attól, hogy maró hatású anyagokkal kerüljön kontaktba.

POLIRTECH.HU kínálatában kapható mosókesztyűk púdermentesek, nitrilből készülnek, így elkerülheted, hogy allergiás reakcióid legyenek a használat után. A 3D gyémánt textúra nemcsak a kinézet miatt fontos, hanem biztonságos fogást is biztosít. Egy ilyen eszközben biztosan nem fog beleizzadni a kezed. Csomagban kaphatóak, egy pakkban 50 darab található, azaz 25 pár.

Másfajta termékek is léteznek

Az autómosáshoz más jellegű kesztyűket is célszerű beszerezni. Egy mikroszálas mosókesztyű nem hiányozhat annak a repertoárjából, aki maga szeretné tisztán tartani a kocsiját. Létezik olyan, amelyik extra vastag, éppen ezért kiemelkedő a nedvszívó képessége. Egy ilyen eszközzel egészen minimálisra csökkenthető a legkisebb karcok okozásának esélye is.

Egy tisztító- és mosókesztyű előnye, hogy a puha zseníliaszálak rengeteg habot és vizet képesek felszívni. Mandzsettája puha, a varratok pedig rendkívül erősek, így maga a kesztyű is tartós.

A szárazolóval a jármű nehezen elérhető részeinek szárítása is könnyű feladattá válik. Az olyan területek, mint a kerekek vagy a szellőzők sem jelentenek kihívást egy ilyen segéddel, de a csomagtartó burkolatainak a szárítása is sokkal egyszerűbbé válik. A

mikor mosókesztyűt vagy szárazolókesztyűt vásárolsz, válaszd valamelyik prémiumgyártó termékét, így nem kell majd kéthetente újat vásárolnod! Hidd el, hosszú távon még anyagilag is jobban jössz ki, ha drágább, de strapabíróbb darabot veszel.

Még egy módszer, ahogyan kímélheted a kezed

Ha az autó egyes területeinek megtisztításához a legmegfelelőbb eszközt választod, akkor jelentősen könnyebb lesz a dolgod. Tipikusan ilyen a kerekek ápolása, amihez jó ötlet beszerezni egy keréktisztító szivacsot. A jó minőségű szivacsok rugalmasak és egyben masszívak, így a széles és szűk helyeken is jól lehet velük dolgozni.

A cellás felépítésű szivacsok remek ütemben tudják eltávolítani a koszt, az ultrafinoman vágott mikroszálak előnye pedig az, hogy eltömődés nélkül tudják fellazítani a szennyeződéseket. Kerámiák, coatingok, viaszok felhasználására applikátort javasolt használni, amelyek puhák, valamint karcbiztos megoldást jelentenek.