A nyugodt, vidéki élet mégsem olyan idilli, mint amilyennek elsőre tűnik. Az még hagyján, hogy a szomszéd fűje mindig zöldebb, de a fülei is sokkal nagyobbak, nekünk pedig folyton suttognunk kell. Az emberek azt hiszik, hogy az ilyen környéken még a “levegő is jobban jár”, hát ez is tévedés; nyáron mindenki megsül. Ezt pedig sem a növényzet, sem az emberek nem igazán tolerálják.

Mi következik ebből? Mi kell nekünk az udvarra? Egy olyan árnyékolóháló, ami elegendő árnyékos helyet teremt, és a kíváncsi szemek elől is elrejtőzhetünk. Ugye jól hangzik? Ismerked meg a termékkel!

Hogyan tervezzük meg úgy a kertet, hogy nyáron se haldokoljon az élővilág?

Ez egy nagyon jó kérdés, tekintve, hogy a kánikula évről évre egyre borzalmasabb. A kert és az udvar megtervezése némi tudatosságot igényel, vagyis tisztában kell lennünk azzal, hogy mi a jó nekünk, az állatoknak és a növényeknek. Az AutomataÖntözőrendszer.com árnyékolóhálói segíthetnek komfortosabb életteret teremteni, ily módon egy kicsit könnyíthetünk a helyzetünkön.

A hálót néhány mozdulattal feltehetjük egy adott terület fölé, kifeszíthetjük és élvezhetjük az árnyékos helyet. A speciális termék igencsak erős, sűrű szövésű műanyag szálakból készül, amely többféle színben is elérhető a piacon; például a szürke, a zöld és a barna árnyalatok is keresettek.

Megéri árnyékolóhálót használni?

Határozottan igen! Hidd el, ezt egy tősgyökeres vidéki mondja neked! A nagy forróságban mi és a házi kedvencünk egyaránt nyugodtan pihenhet a háló alatt, plusz végre lesz privát szféránk is.

A növények szintén az árnyékosabb helyet kedvelik nyáron, de az erős szél ellen is bevethető a háló, illetve az UV-sugárzás veszélyeit szintén csökkenthetjük vele.

Ha valóban a háló mellett döntünk, akkor a vásárlás előtt mindenképpen tegyük fel magunknak az alábbi kérdéseket:

  1. Mekkora területet kívánunk lefedni?
  2. Mennyire fontos számunkra az átláthatóság?
  3. Milyen színű darab passzol a környezetünkhöz?

Rugalmas háló, rugalmas megoldás

A legtöbben hosszú távra tervezünk, tehát bármit is vásárolunk az udvarra, a kertbe, nem szeretnénk 3 hónap múlva cserélgetni. Éppen ezért elengedhetetlen, hogy kizárólag a legjobb minőségű termékeket vegyük meg. De milyen a jó háló?

Kültéren szinte bárhol felszerelhető; a teraszon, az erkélyen vagy akár a kertben. A sűrű szövés garantálja a megfelelő szintű árnyékolást, de amennyiben úgy szeretnénk, a kerítésre ugyancsak rögzíthetjük. Így gátolja a belátást a produktum.

Általában egy 160 g/m2 súlyú háló UV-stabil is, hiszen 90%-os fényszűrést tesz lehetővé, arról nem is beszélve, hogy a mérete sem rossz.

Itt a tavasz! Kezdd el még ma a kert tervezését, és ne feledkezz meg az egyik legfontosabb kiegészítőről, az árnyékolóhálóról! Hidd el, ez a beruházás nyáron kifizetődik!